Greške,duple uloge i zanimljivosti u seriji ,,Srećni ljudi"

Tokom brojnih repriziranja, prva epizoda serije se uvek emituje sa starim logoom ,,RTS B1" u gornjem levom uglu, dok se trenutni logo RTS-a pomera u desni ugao. Ne postoji tačna tvrdnja zašto je to tako, ali su tu dve pretpostavke: prva: "traka sa prvom epizodom je izgorela za vreme NATO bombardovanja 1999"; i druga: "RTS u isto to vreme nije imao trake pa je morao presnimavati postojeće trake".
 

Natalija je u seriji promenila četiri devojačka prezimena. U 5. epizodi šef Đura Sultan ju je oslovi kao Natalija Savković. U 32. epizodi, u kafani, Bata Šejn je predstavi Šćepanu Šćekiću (ne znajući da joj je on suprug) kao Nataliju Milić. Kod sudije na ročištu ona izgovara da nije više Šćekić nego da je Prodanović u 60. epizodi. A prilikom izricanja presude za razvod braka sudija čita da je Natalija rođena Milovanović.

Kada Marijana odlazi u posetu Despotoviću u bolnicu u 32. epizodi i žali se svom šefu na ,,nekog debelog", Despotović joj odgovara: ,,Pa to je Glavac". Taj nadimak se ponavlja u još nekoliko epizoda da bi se kasnije pretvorio u ,,Garac".

Predrag Milinković se u 10. epizodi pojavljuje kao poštar Jovan koji donosi penziju Šćepanu Šćekiću, dok od 24. epizode igra Soldatovićevog batlera Sofronija.

Dragan Mićanović igra 3 uloge u seriji. Prvo se pojavljuje kao policajac u 17. epizodi (u parku), zatim kao zapisničar u 18. epizodi, kada Aranđela privode zbog markice i treći put kao ljubavnik Cane Fontane.

Bogdan Kuzmanović je odigrao tri uloge. Prvu u 10. epizodi gde traži posao u kockarnici u kojoj je i Aranđel tražio posao. U 18. i 19. epizodi igrao je policajca koji je sprovodio Aranđela do kuće za Necin rođendan, da bi nedugo potom postao Roki- glavni telohranitelj Ozrena Soldatovića.

Ljubiša Barović se pojavljuje kao Zijo, Ozrenova desna ruka u reketiranju male privrede u Beogradu i u 45. epizodi kao narkoman koji Aranđelu podmeće u džep kesicu kokaina.

Aleksandar Alek Rodić odigrao je dva lika. U 22. epizodi pojavio se kao sin Žarka Popare, kada su se njegov otac i majka, Božidarka, prepirali oko hrane. Potom se pojavio kao čuvar u zatvoru u kome je ležao Aranđel i imao je čudan naglasak.

Jugoslava Drašković se, pre nego što je zamenila Dubravku Mijatović u ulozi Đurđine Golubović, pojavila u 20. epizodi kod Čarlija Marjanovića, gde ju je hipnotisanu dodirivao Radojica Ilić (Milenko Pavlov).

Evo još jedne situacije kod duplih uloga,kad Smiljka vodi simu kod veterinara.Žena koja joj ustupa mesto u autobusu,kasnije je vidimo u čekaonici u potpuno drugoj ulozi.

Dubravka Mijatović koja je prethodno tumačila Đinu,napustila je seriju zbog niskog honorara.Izjavila je da joj se ne dopada scenario i kako se razvija njen lik. Zbog te odluke tada je dospela na „crnu listu“ RTS-a.Isti slucaj bio je i sa Tanjom Bošković(Lola) i Draganom Jovanovićem(Milun Lune Šćekić).U ulozi lole,Tanju je zamenila Zlata Numanagić,dok je Dragan odigrao do kraja svoju ulogu,tako što se dogovrio sa scenaristom Sinišom Pavićem,da lik bude povučen iz serije,time sto ce otići u svoj zavičaj da se zaposli.

Čarli svog oca naziva Milivoje u 23. epizodi kada je govorio u diktafon svoje lične podatke za Ozrena Soldatovića,a posle tokom serije saznajemo da se on zove Tijosav.

Necin pas Sima,bio je slep tokom snimanja serije.

Kuća korišćena za snimanje serije je u vlasništvu porodice Popović;sazidana je 1923.godine i nalazi se ne Lekinom brdu u Miklošićevoj 35.

Ranč prokletih nalazi se u blizini Partizanovog stadiona,i da bude veća ironija u blizini nema solitera.Setićete se da su se stanari ,,Ranča" stalno žalili da im iz novoizgrađenih solitera bacaju smeće u dvorište.

Sestra Antonija Iliju prvo naziva Petrović,potom ga svi znamo kao Pandurović.

Adresa Šćepana Šćekića je u jednom epizodi Zabljačka 29,a u nekoj narednoj Lovćenska 12.

Leontina Vukomanović pojavljuje se u „Srećnim ljudima“ gotovo tokom celog serijala. Pevačica prvo statira u bendu koji prati Ivanu Mihić, svira gitaru i ima dugačku kiku. Posle dve godine snimanja, kada je postala popularna, pojavljuje se kao zvezda na izboru za mis, gde peva hit „Pokloni mi“.Kristina Kovač i Jasmina Ćirović pozajmile su glas Ivani Mihić, koja tumači pevačicu Katarinu Keti Babović. One su podelile i otpevale numere svaka u po jednom serijalu.


Izvori:

dnevno.rs

alo.rs

Zbog čega su originalne Đina i Lola (Dubravka Mijatović i Tanja Bošković) napustile seriju? Odkud te...

Originalno objavljeno na stranici www.svet.rs/najnovije-vesti/otkrivamo-vam-cinjenice-o-seriji-srecni-ljudi-koje-sigurno-niste-znali © svet

Trenutno najcitaniji tekstovi

Pesme koje imaju izvesne slicnosti(obrade i/ili plagijati)

Citati o umetnosti

Estrada i podzemlje