Kako se Merima Njegomir druzi sa svojim fanovima?

Na manifestaciji ,,Leskovacko leto" 18.06.2019.godine nastupila je folk diva Merima Njegomir,kao gost na takmicenju mladih harmonikasa ,,Memorijal Jakov Mitic".Ovo vece je inace bilo posveceno poznatom leskovackom harmonikasu,koga je i sama Merima licno poznavala,kao i clanove njegove porodice.Medjutim,zasto za Merimu kazem da je folk diva?Zato sto ova dama je jako dugo prisutna na sceni,u sferi narodne muzika,koja je poznata i pod nazivom folk(eng. narod) i zato sto se epitet dive obicno u svetu dodeljuje dami od ugleda,cija karijera traje jako dugo;tako da je stvarno steta sto su profesionalni novinari izopacili ove termine.
Merima je ovde bila prisutna u svojstvu predsednika zirija,gde je imala prilike da velikom broju mladih harmonikasa uruci nagrade,ali nazalost i nekome ko nije muzicar;ne bih ime da mu pominjem,to ce da urade dezurni lokalni novinari.
Iako su organizatori najavili da ce Merima Njegomir nakon ove manifestacije imati svoj minikoncert,ispostavilo se da je to ipak bilo gostovanje,gde je Marima sjajno otpevala dva bloka pesama i podsetila nas na neke pomalo zaboravljene hitove,pa hajde da se podsetimo koji su to hitovi.
Merima je svoj repertoar zapocela pesmom ,,Zbog tebe nikom ne dam da me voli",tu su naravno usledile i pesme ,,Ruzmarin" i ,,Ivanova korita",sa kojom je zavrsila svoj nastup,ali i jos dva njena,meni nepoznata hita,kao i tudjih pesama;konkretno,to su bile pesme ,,Jutros mi je ruza procvetala",koju je Merima izvela u znaku secanja na slavnog leskovackog harmonikasa Jakova Mitica,jer je on tu pesmu jako voleo,ali i baladu Lepe Lukic ,,Pamtim jos".
Sto se samog takmicenja tice,Merima je imala prilike da ovo vece prati odvojeno od publike,ali ona to nije zelela,vec je ovo vece pratila U DRUSTVU PUBLIKE!Dakle,ovo je jos jedna javna licnost pored glumca Branislava Lecica,koji je pre par godina promociju knjige Lazara Ristovskog pratio u drustvu publike,a ne u VIP lozi;tako je sada uradila i Merima Njegomir.Naravno,tokom trajanja ovog takmicenja fanovi su nesmetano mogli da pridju do nje i da je upoznaju.Dakle,vidimo da je rec o jednoj skromnoj i kulturnoj osobi.
Sto se njenog zivog pevanja tice,svi prisutni bili smo svedoci jednog kvalitetnog pevanja,uprkos tome sto nije imala pratece vokale,tako da kad sve rezimiramo,videcemo da joj se nema sta zameriti. 

Trenutno najcitaniji tekstovi

Pesme koje imaju izvesne slicnosti(obrade i/ili plagijati)

Citati o umetnosti

Estrada i podzemlje