Anegdote o animiranim filmovima

Bilo je reči na ovom blogu o tome kojim povodom su nastale neke muzičke numere,bilo je i priča povodom kojih su igrani filmovi nastali,sada kao što i sami vidite došao je red na to da znamo,kojim stvarnim likovima su bili inspirisani animatori da bi stvarali crtane likove;krećemo odmah:

1.Po kojim stvarnim likovima je Disney stvarao svoje crtaće


Molim sve one kojima je poznat izvor ovog klipa,da to postavim u originalu,pošto mi stvarno nije namera da nešto neovlašćeno delim,ali svakako vidi se na samom početku klipa,koja kompanija je autor;nažalost original izvor nisam uspeo da nađem,zato sam ovako podelio ovaj klip. 

Nije izostala ni rock grupa ,,The Beatles",ali ni druge javne ličnosti;prenosim detalje sa portala cdm.me.



Takođe,i za crtani film ,,Princ Egipta'' jevrejska pevačica Ofra Haza je pristala da po njenom liku urade lik Mojsijeve majke Johabe;sledi dokaz.

 

2.Tom & Jerry

Pre nego što su postali Tom & Jerry,zvali su se Jasper & Jinx i stvoreni su kako bi podigli građanski moral za vreme Drugog svetskog rata.

Iako 1940. Amerika još nije učestvovala u ratu,podržavala je napore britanske vojske,pa su imena likova ubrzo promenjena i, slučajnost ili ne,Tom je dobio ime po ,,Tomisima",britanskim vojnicima,dok je ,,Jerry" bilo ime koje su Amerikanci povremeno koristili za nemačke vojnike.Međutim,nameće se pitanje zašto onda Nemci stalno pobeđuju?Nije baš najbolja kampanja za jačanje morala...

3.Kako je nastao Batman?

Početak najbizarnije ljubavne priče svih vremena

Ovaj bizaran slučaj počeo je 1913. godine kada je Dolly,u to vreme 26-godišnja domaćica,pozvala u fabriku svog muža i tražila da joj nađu majstora jer je njena mašina za šivenje pokvarena.Njen suprug je poslao Otoa,17-godišnjeg mladića-siroče koji je tek počeo da radi kod njega.

Dolly,koja je još ranije primetila Ottoa,mladića je dočekala obučena samo u svilene čarape i providnu kućnu haljinu.Tako je počela njihova dugogodišnja afera.

Kako komšije ne bi primetile da mladić prečesto dolazi u kuću, mnogo iskusnija Dolly je predložila da se Otto preseli na tavan na koji njen suprug i onako nikada nije zalazio.Noću,mogao je da čita petparačke romane i piše erotske priče za koje je bio zainteresovan. Danju,dokle god je Fred bio na poslu,mogao je da uživa u divljoj strasti sa Dolly,ali i da joj pomaže oko kućnih poslova.

Zvuči neverovatno,ali čitavih 10 godina Otto je bio zadovoljan ovim aranžmanom,Fred nije primetio ništa neobično,a Dolly je uživala u svom ,,s*x robu” kojeg je posedovala ne samo fizički i emotivno, nego i u svakom materijalnom smislu.

Nakon što se bračni par preselio u Los Angeles,Dolly se potrudila da sa sobom povede i ,,svoju tajnu sa tavana”.

Ubistvo koje niko nije mogao da reši

U noći 22. avgusta 1922. Dolly i Fred su se vratili sa večere kući svađajući se.Kada je vika postala glasnija Otto je izašao iz svog skrovišta kako bi zaštitio svoju ljubavnicu noseći pištolj koji mu je ona malo pre toga nabavila.

Fred ga je video,prepoznao,i dvojica muškaraca su se potukla.U borbi,Otto je pucao i ubio Freda.

Razmišljajući brzo,ljubavnici su se dogovorili da Otto zaključa Dolly u plakar,a da se on sakrije u svom skrovištu na tavanu pre nego što policija dođe.Dolly je policiji ispričala da su ona i njen suprug u kući zatekli provalnika koji je nju zaključao,ubio Freda i ukrao njegov skupoceni sat.

Ipak, detektivi su postali sumnjičavi kada je Dolly rekla da se ona i njen muž nikada nisu svađali.Sa druge strane,Fred je bio bogat čovek i,iako je policija razmatrala pljačku kao motiv ubistva, za ovo jednostavno nije bilo dokaza.

,,Nezasita gospođa Oesterreich”

Oslobođena muža i kao naslednica ogromnog imanja gospođa Oesterreich postala je zainteresovana za porodičnog advokara Hermana S. Shapira.Prva greška koju je napravila bila je ta što je njemu poklonila skupoceni sat koji je navodno bio ukraden njenom mužu. Policija ga je prepoznala, a Dolly je objasnila da ga je pronašla ispod kreveta u dnevnoj sobi i da ipak nije bio ukraden.

Sve ovo vreme njen ,,Batmen” se i dalje krio na tavanu provodeći vreme u pisanju erotske poezije i avanturističkih priča.

I dok je Otto pisao,a Herman provodio bezbrojne sate u sudu dokazujući njenu nevinost,Dolly je našla još jednu žrtvu–sitnog poslodavca Roya Clamba.Postavši mu ljubavnica zamolila ga je za ,,uslugu”–kod sebe je imala pištolj baš onog kalibra kojim je ubijen njen muž i želela je da ga se otarasi.Mislila je,objasnila je svom ljubavniku,da bi policija nju osumnjičila ako bi našli pištolj pa im je zbog toga prećutala da ga poseduje.

I Clamb je pristao,a pištolj je bacio u jame pune katrana nedaleko od Los Angelesa.Tek kada ga je Dolly ,,šutnula” pristao je da ispriča sve policiji.

Redovne isporuke hrane za ,,praznu” kuću

Jedanaest meseci posle Fredovog ubistva 12. jula 1923. policija je uspela da pronađe bačeni pištolj i Dolly je uhapšena.Međutim, oružje je bilo toliko zarđalo da niko nije mogao da utvrdi da li je baš iz njega ispaljen fatalni metak.

Dok je bila zatvorena Dolly je svoju pažnju usmerila na advokata Shapira.Molila ga je da kupi namirnice,odnese ih u njenu kuću i kucne tri puta na mala tavanska vrata u njenoj spavaćoj sobi.

– Zašto kada je kuća prazna? – pitao je Shapiro.

– Zato što tamo živi moj polubrat,jako povučen mladić koji ne voli mnogo da izlazi napolje i plaši se drugih ljudi – objasnila je Dolly.

Zapanjen,advokat je uradio kako mu je klijentkinja rekla i tada je prvi put video Ottoa,a ovaj,željan razgovora sa drugim ljudima, ispričao mu je sve o svojoj desetogodišnjoj vezi sa Dolly i onome što se desilo one noći kada je Fred ubijen.

A onda se dogodio još jedan neverovatan obrt u ovom bizarnom slučaju–zbog svoje veze sa Dolly,advokat je rešio da ćuti!Imao je samo jedan uslov–Otto mora da ode.

Zbog nedostatka dokaza Dolly je uskoro oslobođena optužbi,a Shapiro se uselio kod nje,ali ne na tavan! Par je počeo da živi zajedno. Dolly je pristala da Otto ode što je mladić i učinio.

Suđenje ,,Batmenu sa tavana”

Tek 1930. godine,punu deceniju nakon Fredovog ubistva,Shapiro je rešio da sve ispriča policiji.U međuvremenu se razišao sa Dolly i više nije imao razloga da ćuti.

Drugi nalog za hapšenje je izdat i Dolly je optužena za zaveru da se počini ubistvo dok je Otto optužen za ubistvo.Policija ga je pronašla u Kanadi gde je pod drugim imenom vodio normalan život i bio oženjen.

Kada su na suđenju isplivali svi detalji ovog bizarnog slučaja mediji su podivljali!Priča o ,,Batmenu” i njegovoj ,,domino gospodarici” mesecima je punila naslovne strane,a novinari su se utrkivali u kopanju ,,pikanterija” iz ove neverovatne veze.

Odbrana Ottoa Sanhubera se zasnivala na tome da je,živeći na tavanu i u potpunoj zavisnosti od gospođe Oesterreich mladić izgubio kontakt sa realnošću i da je glavni krivac ona.Osuđen je za ubistvo,ali je slučaj u međuvremenu zastareo i tada 43-godišnji Otto je iz zatvora izašao kao slobodan čovek.

Slučaj gospođe Walburg Dolly Oesterreich bio je još ,,lakši”. Zastupao ju je onovremeni čuveni advokat,bila je optužena samo za saučesništvo,a onda čak i za to oslobođena.

O Ottou Sanhuberu, ,,Batmenu” iz Los Angelesa više se nikada ništa nije čulo.Walburg Dolly Oesterreich preminula je 1961. kada joj je bilo 75 godina,samo dve nedelje nakon što se ponovo udala za izvesnog Reya Berta Hedricka sa kojim je 30 godina bila u vezi.

4.Prava istina o ,,Uspavanoj lepotici"

Jednom kada kraljica sazna za muževljevu aferu,smišlja strašnu osvetu.Šalje sluge kod Aurore koji je ubeđuju da pošalje decu na dvor jer kralj želi da ih vidi.

Umesto toga, kraljica dečake odvodi kod kuvara,naređuje mu da ih ubije i od njih skuva jelo koje će kralj jesti te večeri.Kuvar umesto toga sakrije decu, a ispeče dva jagnjeta.

Nakon što je ubeđena da se otarasila dece,kraljica poziva i Auroru na dvor gde planira da je spali kao vešticu.Međutim,kralj saznaje za ovaj plan, spasava Uspavanu lepoticu i umesto toga na lomači spaljuje sopstvenu ženu.

Kuvar zatim otkriva da su deca sve vreme bila kod njega,Aurora i kralj se venčavaju i žive srećno do kraja života.


Izvori:

therichest.com(link koji nisam uspeo da proneđem za navedeni klip)

cdm.me

Espreso

Stil Kurir

Trenutno najcitaniji tekstovi

Pesme koje imaju izvesne slicnosti(obrade i/ili plagijati)

Citati o umetnosti

Estrada i podzemlje