Nije kome je rečeno, već kome je suđeno

Nije kome je rečeno,već kome je suđeno  jeste stara narodna poslovica.Zašto sam se baš nje dotak’o?Razlog je taj što u životu kada mnoge stvari namenite jednoj osobi na dar ili za prodaju,obično pripadnu nekoj drugoj osobi na koju i ne pomišljate.To se desilo i sa brojnim pesmama narodne i zbavne muzike.Ne verujete;onda proverite.

 

 

1.Ceca-Beograd

Ova pesma podigla je veliku prašinu u medijima. Navodno, autoru Dinu Merlinu nikada nije plaćena, te nije potpisan kao autor i sl. Međutim, ono što je zanimljivo u vezi ove pesme je da je Dino Merlin nju, zapravo, namenio Vesni Zmijanac. Ali… Vesna je u to vreme bila u drugom stanju, pa je pesmu prepustila svojoj mlađoj koleginici.

 

2.Magzin-Ti si želja mog života

Jednu od najpopularnijih balada grupe Magazin, autor Tonči Huljić prvo je ponudio pevaču Miroslavu Iliću. Ipak, pevač je ovu pesmu, 80-ih godina, odbio, a na kraju ju je snimio pomenuti bend..




3.Dajana-Vazduh koji dišem

 

Nekima je i poznato da je ova pesma napravljena za poslednju Miss SFRJ Dajanu. Ona ju je čak i uvrstila na svoj album 1992. godine. Ceci se ova balada izuzetno dopala, pa je od Dajane tražila da joj proda ovu pesmu, što je ona i učinila.Najveća zanimljivost u vezi sa ovom pesmom jeste da su u Dajaninoj verziji prateće vokale pevale u duetu Ceca i Jelena Karleuša.Međutim, još nekoliko Cecinih pesama pisano je za druge izvođače, ali je folk zvezda, ipak, od njih napravila hitove – Fatalna ljubav i Da li to ljubav pravi od nas slabiće napisane su za Jasnu Milenković Jami.

 

 

4.Jelena Karleuša-Insomnia

 

Ovaj hit popularna blondina Jelena Karleuša trebao je da snimi u duetu sa tadašnjim podmlatkom Granda, Milanom Stankovićem. Međutim, kako je pop pevačica tada bila u lošim odnosima sa Sašom Popovićem, do realizacije ovog dueta nije došlo. Ulogu popularnog „taje“ tada je dobio Mirza Hamzić.

Jeleni Karleuši nuđeno je još nekoliko pesama, koje su završile kod drugih izvođača. Naime, pesma U tebe me ne diraj, s kojom su Goca Tržan i Stefan Petrušić osvojili 3. mesto na Grand festivalu, prvobitno je bila ponuđena maloj od skandala. Pesmu Seksi robot Marina Tucaković želela je da Karleuša otpeva, ali je ona ipak završila u rukama Mine Kostić.

 

5.Toše Proeski-Sve je ovo premalo za kraj

Jedna od najlepših balada pokojnog pevača Tošeta Proeskog, objavljena posthumno, zapravo je prvobitno bila ponuđena pop pevaču Željku Vasiću. Međutim, on je pesmu odbio, pa je ona pripala Tošetu. Željko je, kasnije, izjavio: „Nisam se pokajao. Lepše zvuči u njegovoj izvedbi.“

 

 

6.Ceca-Nije mi dobro

 

Pesma koja krasi Cecin album Ljubav živi, njoj, zapravo, nije bila namenjena. Pesmu je snimio Mladen Vojičić Tifa za album Miligram 2, ali mu se nije dopalo kako zvuči pa ju je prosledio mlađem kolegi Milanu Stankoviću. Međutim, pesma je se jako dopala Ceci, pa je i uvrštena na njen pretposlednji album.

 

 

7.Neda Ukraden-Zora je

 

Ova pesma zasigurno je najpopularnija pesma Nede Ukraden. Ovaj hit Neda je otpevala na nekoliko jezika, prodala više miliona ploča i, zahvaljujući ovoj pesmi, doživela veliki uspeh. Dobro, zahvaljujući i Zdravku Čoliću, koji ovu pesmu nije želeo da snimi.

 

 

8.Severina I Ministarke-Uno momento

 

Filip Miletić i Miloš Roganović, ovu pesmu prvobitno su ponudili zvezdi u usponu,Milici Pavlović. Međutim, vrcava pevačica je pesmu odbila, jer ne odgovara njenom senzibilitetu. Aspirinci su, potom, ovu pesmu ponudili Severini, koja se njom oduševila, jer je podsećala na Italianu. Na kraju, Severina je ovu pesmu snimila u duetu sa girl bendom Ministarke i za samo 24 sata, pesma je na You Tube-u pregledana 728.000 puta, dok danas ima nešto manje od 22 miliona.Ovo nije jedina pesma koju je pop pevačica dobila, nakon što su je drugi odbili. Naime, pesma.Uzbuna rađena je u muškoj verziji za Bobana Rajovića.

 

9.Ana Nikolić- Romale,Romali 

 

Pesma Romale,Romali bila je drugoplasirana na Beoviziji 2006. godine, a Ana Nikolić je postala vlasnica jednog od najvećih hitova u karijeri. Međutim, kompozitor Kiki Lesendrić prilagođenu verziju ove pesme ponudio je Kylie Minogue, koja je čak snimila i demo verziju. Kako su preneli mediji, Kylie je bila oduševljena pesmom i nije joj smetalo što je već objavljena i veliki hit na našim prostorima. Pesma u njenom izvođenju trebalo je da se zove Power you power me, ali ipak nije dospela na pevačicin album. I posle kažu da mi nemamo svetsku muziku…

 

10.Ceca-Ide to s godinama

 

Pesmu, koja je doživela popularnost pre nego što je i snimljena, autori Marina Tucaković i Goran Ratković Rale uradili su za Indiru Radić. Međutim, Ceci se pesma mnogo dopala, pa joj je koleginica i drugarica Indira prepustila. U septembru 2010. godine, Ceca je potvrdila da će snimiti ovu pesmu, kao i da će njen tada novi album nositi naziv po ovoj pesmi. Kako je folk diva u međuvremenu obnovila saradnju sa Aleksandrom Milićem Milijem, na njenom albumu Ljubav živi našle su se samo njegove pesme, pošto je Ceca odustala od snimanja pesama drugih autora. Pesma je, nakon toga, vraćena Indiri.Istu sudbinu doživele su pesme ,,Duga" koja sada pripada Romani Panić(koja je prvobitno bila nemenjena njenoj kolegenici Viki Miljković,a onda poklonjena Romani od autora tepesme), a i ,,Užasno mi nedostaje" koja krasi album Riblje Čorbe, a koju je Bora Đorđević napisao Ceci.Zanimljivo je da je trebalo da dođe do saradnje Romane i Indire, kojima je bila namenjena pesma Ako je do mene, koju su otpevali Ivana Selakov i pokojni Darko Radovanović.

 

 

11.Severina-Brad Pitt

 

Jedan od najvećih letnjih hitova 2011. godine, Aspirinci su provobitno ponudili Radi Manojlović. Ipak, zbog neblagovremene reakcije čelnika Granda, Rada je ostala bez letnjeg hita i pesmu je snimila Severina. U to vreme, pisalo se da je Grand taj potez povukao namerno, jer su želeli da se osvete pevaču Milanu Stankoviću, preko njegove tadašnje devojke.

 

 

12.Seka Aleksić-Šampione

 

Jedan od singlova Seke Aleksić prvobitno je bio ponuđen Ani Nikolić. Ali, Ani se ova pesma nije dopala, pa ju je odbila. Ovom pesmom folk pevačica je obnovila saradnju sa Aspirincima, nakon nesuglasica oko autorskih prava. I pesma Incident, koju je Tanja Savić izvela na Grand festivalu, bila je ponuđena popularnoj Paraćinki, ali joj se nije dopala.

 

 

13.Ana Nikolić-Bili smo najlepši

 

Pop pevačica Ana Nikolić je zbog ove pesme, tačnije nastupa na Beoviziji 2009. godine, još uvek na sudu sa RTS-om. Podsećanja radi, ona je nezasluženo, greškom javnog servisa, ispala iz finala, odnosno u isto nije navodno ni ušla. Međutim, malo je poznato da je ovaj hit bio napisan za Natašu Bekvalac, koja iz zdravstvenih razloga nije mogla da učestvuje na festivalu. Zanimljivo je i to da je pesma Januar, koja je Anu vinula u zvezde prvobitno bila ponuđena folk divi Svetlani Ražnatović.

 

14.Dragana Mirković-Luče moje  

Prvo trebala da snimi Jovana Tipšin, ali nije mogla da iznese pesmu. Šuškalo se da je i Brena zagrejana za pesmu, ali informacije nisu proverene.

 

15.Dragana Mirković-Sama  

Odbila Jovana Tipšin. Rekla da nije ni slutila da će ta pesma da bude hit.

 

16.Dragana Mirković-Poslednje veče  

Odbija Jovana Tipšin. Birala između ove pesme i Dala sam ti ljubav i odabrala ovu drugu.

 

17. Dragana Mirković Niko nikog ne voli  

Odbila Jelena Karleuša.

 

18.Dragana Mirković-Umirem majko  

Mira Škorić želela da otpeva ovu pesmu, ali su ponudili prvo Dragani.

 

19.Dragana Mirković-Nešto lepo  

Nuđena i Miri Škorić.

 

20.Dragana Mirković-Ako me ostaviš  

Odbila Mira Škorić. Umesto te pesme izabrala je Ilindan.

 

21.Dragana Mirković-Još uvek te ludo volim  

Pesma rađena za Vesnu Zmijanac, ali je ona pesmu prepustila Dragani. Pre toga je Dragana Vesni prepustila Malo po malo.

 

22.Lepa Brena-Ja nemam drugi dom  

Pesma rađena za Draganu Mirković, ona prepustila Breni, smatrajući da će Brena bolje da otpeva.

 

23.Dragana Mirković-Kad bi znao kako čeznem   

Ova pesma, kao ceo taj album je rađen za Hanku Paldum.

 

24.Sneki-Kuda ide ljubav  

Pesma namenjena za Draganin album, koji je trebao biti objavljen 1991. godine kada je Dragana napustila Južni vetar.

 

25.Ceca-Kukavica  

Pre Cece pesmu su odbile Vesna Zmijanac, Ana Bekuta i Mira Škorić.

 

26.Ceca-Šta još možeš da mi daš 

Pesma rađena za Draganu Mirković, ali Arkan iskeširao više novca, pa pesma pripala Ceci. Zauzvrat, Marina je pesmu Ljubav je samo za heroje radila Dragani Mirković.


27.Lexington-Dobro da nije veće zlo  

Pesma namenski rađena za Eminu Jahović, ali je Miloš Vukšanović, gitarista benda, prvi čuo pesmu i nagovorio Baneta Opačića da sačuva pesmu za njih.

 

28.Aco Pejović  feat Ministarke-Poplava  

Odbio Bojan Bjelić.

 

29.Vesna Zmijanac-Malo po malo  

Za ovu pesmu je bila zagrejana i Marina Živković.

 

30.Ceca-Zlato srećan put  

Za ovu pesmu se vodila žestoka bitka između Cecinog i Vesninog tima. Vesna Zmijanac je izgubila u trci i pesma je pripala Ceci

 

31.Ceca-Oprosti mi suze  

Odbila Dragana Mirković.

 

32.Aleksandra Bursać-Padale su kiše  

Pesma je prvo pripadala Radmili Manojlović, koja ju je čak otpevala na jednom portalu na suvo, verujući da će joj ista pesma biti glavni adut na albumu. Odlukom Saše Popovića, pesma je dodeljena Aleksandri Bursać.

 

33.Katarina Živković-Ako se rastanemo jednom  

Pesmu trebala da peva Rada Manojlović, ali se na festivalu pojavila sa pesmom Moj Dragane.

 

34.Romana i Željko Šašić-Priđi,priđi  

Pesma rađena za Tanju Savić, kako bi sa njom nastupila na 2. Grand festivalu. Kako je Tanja odbila pesmu, u poslednjem momentu je dobila Zlatnik.

 

35.Slavica Ćukteraš-Manija  

Pesma nuđena Tanji Savić. Tanja nije želela da je otpeva i tada prekida saradnju sa Marinom Tucaković.

 

36.Ana Kokić-Nije pametno  

Ana je prvo pesmu odbila, pa je nuđena grupi Karma. Njima je pesma bila skupa. Nakon urađenog teksta, pesma je ponovo ponuđena Ani i prihvatila ju je čim je čula.

 

37.Bojan Bjelić-Kalibar  

Odbili su je Darko Lazić, Lexington band, Elitni Odredi i Saša Kovačević.

 

38.Saša Kovačević-Mogli smo sve  

Trebao prvo Dženan Lončarević da otpeva, ali je istu prepustio Kovačeviću, smatrajući da će kolega bolje se snaći.

 

39.Milica Todorović-Pamtim ja   

Malo je falilo da pesmu uzme Lepa Brena. Odustala je u poslednjem momentu.

 

40.Lepa Brena-Još sam živa  

Odbila Dragana Mirković.

 

41.Goga Sekulić-Slomi me od ljubavi  

Pre Gordane, pesma je nuđena Ceci i Seki Aleksić. Obe su odbile.

 

42.Silvija i Nemanja-Jedini, jedina  

Pesmu su trebali pevati na Grandovom festivalu Mira Škorić i Petar Grašo. Kako je Grašo otkazao učešće, tako se Mira prihvatila pesme Tako si pao, a duo iz Zvezda Granda je prihvatio ovu pesmu.

 

43.Danijel Pavlović-Tahikardija  

Pre njega, pesmu su odbile Ana Kokić i Kaya.

 

44.Pesmu Rade Manojlović ,,Nikada više" trebala je pevati Ivana Šašić.

 

45.Navodno su Dragani i nuđene pesme ,,S vremena na vreme" od Maletićke i ,,Pazi s kime spavaš" od Cece.

 

46.Od Ivane Šašić ,,Skini, skini me" prvo je Radmila Manojlović snimila, čak je svojevremeno bio i klip na You Tube-u.

 

47.,,39.2" je trebala da snimi Karleusa, a ,,Ludacu" Ceca. Marina je posle zamenila.

 

48.Muška suza i Kad iza sebe pogledam od Selme Bajrami je takođe trebala Dragana da objavi, čak ih je i otpevala. Lepe moje od Ive je odbila. I tada prekida svu moguću saradnju sa Brajom.

 

49.Takođe Vesna Zmijanac  je imala nekoliko projekata u planu sa Oliverom Mandićem.Navodno su krajem devedestih trebali snimiti Vreme za ljubav ističe.

 


50.Bijelo Dugme- Ružica si bila

Pisao sam „Ružica si bila“ za Vicu Vukova, mislio sam da stavim na omot Miću Popovića, htio sam da pjeva Tempo. Ali, čim smo krenuli u kontakt sa Vicom Vukovom, Udba je odmah počela da prati menadžera Raku; nakon sastanka sa Vicom u Zagrebu njega su uhapsili na aerodromu u Sarajevu.Ja sam išao na sastanak sa Mićom Popovićem, a onda me molio direktor Diskotona, pošto je on znao da me prate, da se ne upuštam u to. Niko nije htio da štampa ploču na kojoj pjeva Vice Vukov, a na omotu ima Miću Popovića.“-navodi Goran Bregović.


 

 

51.Željko Vasić-Željo moja jedina

 

Ovu pesmu Željko je želeo da otpeva u duetu sa Anom Nikolić gde bi on otpevao strofe,a ona refren.Međutim,Ana je zbog učestalih koncerata morala da odustane od ove ponude,tako da je Željko sam izveo ovu pesmu.


52.Indira Radić-Zmaj

Ovu pesmu je Marina Tucaković namenila Ceci,ali pošto je ona tada bila u zatvoru,pesma je onda pripala Indiri.


53.Aca Lukas-Sa ljubavi se skidam

Ova pesma je trebala da bude duet,ali pošto je Ceca tada bila u zatvoru,a Aci se žurilo za snimanje novog albuma,on je to pesmu snimio solo.


54.Zana i Željko Bebek-Jabuke i vino

Za ovu pesmu bio je u planu Zdravko Čolić,koji je imao truneju u inostranstvu,te se tako pružila šansa Željku Bebeku.


55.Leontina je trebala da peva ,,Lane moje",a Joksimović ,,Zamisli",ali su u se poslednjem trenutku pred Beoviziju 2004.godine zamenili.



56.Kelly Clarkson„Since U Been Gone“

Pesma koja je proslavila Kelly Clarkson je originalno bila namenjena Hilary Duff i Pink, međutim bivša učesnica Idol-a je ta koja je imala sreće.


57.Charlie XCX „Boom Clap“

Kad smo već kod Hilary Duff, ova numera je bila namenjena njoj, kako bi se uspešno vratila na muzičku scenu, ali ju je ugrabila sve popularnija Charlie XCX.


58.Justin Timberlake „Rock Your Body“

Pesmu su komponovali čuveni duo The Neptunes (Pharrell i Chad Hugo) za kralja POP-a, Michaela Jacksona, koji ju je odbio, ali zato ju je Justin Timberlake oberučke prihvatio i nije pogrešio!


59.Britney Spears „I'm A Slave For You“ / „Boys“

Ovi megahitovi Britney Spears bili su prvobitno ponuđeni Janet Jackson, ali se njoj nisu dopali.


60.
Whitney Houston „How Will I Know“

Janet, Janet... Jedan od hitova Whitney Houston je takođe bio ponuđen sestri kralja POP-a, mada mislimo da gospođica Jackson ipak nije vokalni kalibar za ovu pesmu, pa možda i nije pogrešila što ju je odbila.


61.Aerosmith „I Don't Wanna Miss A Thing“

Čuvena balada sastava Aerosmith je prvenstveno bila ponuđena Celine Dion, ali je Steven Tyler ipak majstorski odradio posao...


62.Jennifer Lopez „Let's Get Loud“
Hit iz J.Lo ere kada nije samo pevala o pozadini i pokazivala istu – pesma je bila namenjena za latino kraljicu Gloriu Estefan.


63.Britney Spears „Toxic“
Opet Britney – izgleda da neki balans mora postojati! Britney je odbila neke hitove, ali je napravila i neke, više nego dobre izbore – pesma je bila namenjena za Kylie Minogue, ali ju je Britney ugrabila, napravivši jedan od najvećih hitova svoje karijere.
 


64.Beyonce  „All About That Bass“
Ovaj aktuelni megahit je namenjen Beyonce, ali Queen B se izgleda nisu dopali stihovi „I am no size 2“ – zato je Meghan iskoristila priliku i postala poznata širom sveta!


65.Britney Spears „Baby One More Time“

Numera koja je lansirala Britneyinu karijeru prvobitno je bila namenjena za TLC i Backstreet Boys, koji na njenju sreću nisi bili zagrejani – ostalo je istorija!


66.Rihanna „Umbrella“  i Lady Gaga ft. Beyonce „Telephone“
Kad smo već kod Britney, ove dve pesme su bile namenjene za nju – Gaga je napisala „Telephone“ baš za POP princezu, ali je Britney odbila i jednu i drugu! Rihanna joj je zahvalna do neba, a Gaga je pesmu uzela za sebe i napravila duetski boom sa Beyonce!


67.Beyonce „Halo“
Jedna od najlepših numera Queen B – priča se da je Ryan Tedder ( OneRepublic) originalno pesmu namenio Leoni Lewis, ali kada se Yonce zainteresovala, Tedder je odmah promenio mišljenje. On nikada zvanično nije priznao ovu verziju priče, rekavši da je Leona bila samo ideja, ništa više...


„S.O.S.“
Pesma je bila namenjena za Christinu Milian, kako bi se vratila na muzičku scenu, međutim je završila kod lepotice s Barbadosa.
- See more at: http://www.mjuznews.com/zanimljivosti/nije-kome-je-namenjeno-vec-kome-je-sudjeno-i-deo#sthash.F4XE3YKW.dpuf


68.Rihanna „S.O.S.“


Pesma je bila namenjena za Christinu Milian, kako bi se vratila na muzičku scenu, međutim je završila kod lepotice s Barbadosa.


69.Miley Cyrus „We Can't Stop“
Mileyin drugi singl i mega hit, pored „Wrecking Ball“ – originalno je bila namenjena Rihanni, ali je Miley ipak ta koja je imala sreće.


70.The Pussycat Dolls „Don't Cha“
Hit koji je lanirao karijeru girl benda The Pussycat DollsParis Hilton je bila oduševljena kada ju je čula, što verovatno nije bio slučaj sa autorima kada su čuli nju kako peva, pa su je ponudili lepoj Nicole i devojkama.

71.Rihanna „Disturbia“ / „We Found Love“
Rihanna je stvarno srećnica – prvu pesmu je (ironije li) trebalo da peva njen bivši, Chris Brown, dok je drugu Calvin Harris namenio Nicole ili Leoni Lewis. Na sreću po Rihannu, ona ih je obe otpevala, postigavši ogroman uspeh, pogotovo sa numerom „We Found Love“ koja joj je donela rekordne uspehe.


72.Slavica Ćukteraš „Manastir“

Još jedan hit završio je sasvim neočekivano na albumu drugog izvođača, a reč je o pesmi „Manastir“ koju peva Slavica Ćukteraš. Tekstopisac Biljana Vujović je pesmu napisala za Acu Lukasa, ali se ispostavilo da je bila suđena mladoj „zvezdi Granda“. Mada je pesma u Slavičinoj interpretaciji postala hit, autorka pesme je izjavila da ne može da prežali što numera nije otišla onome kome je bila namenjena.

 

73.Dado Glišić i  Željko Vasić ,,Australija i Amerika"

Dado je prvobitno planirao da ovu pesmu snimi u duetu sa Dinom Merlinom,ali se u poslednjem trenutku predomislio.

 

74.Lexington band ,,Dobro da nije neko veće zlo"

Pesma koja je proslavila "Leksington bend" nije bila namenjena ovoj grupi.

Pesma je rađena za Eminu Jahović.

Međutim, gitarista ove grupe prvi je čuo pesmu i ubedio kompozitora Baneta Opačića da je sačuva za njih, što se na kraju i desilo.

 

75.Lepa Brena  ,,Uđi slobodno"

Spekulisalo se o tome da su neke numere s povratničkog albuma Lepe Brene „Uđi slobodno“ iz 2008. prvobitno bile namenjene Ražnatovićevoj. Posle Cecinog prekida saradnje sa Aleksandrom Milićem Milijem, ovaj kompozitor je, navodno, odlučio da neke pesme da gazdarici „Granda“, ali to niko nije potvrdio.

 

76.Toše Proeski-Čija si

Pesma ,,Čija si" je bila namenjena Željku Joksimoviću za njegov album ,,111" iz 2002.godine.  Međutim, on je smatrao da je ta pesma kao stvorena za Tošeta Proeskog, što je dalje dovelo do toga da Željko za nju napravi aranžman i pokloni je Tošetu koji je sa njom pobedio na ,,Beoviziji".


77.Arijana-Stani dušo da te ispratim

Ova pesma bila je ponuđena Lepoj Breni,ali je ona odbila i tako se Arijana prihvatila posla.


78.Željko Joksimović-Nerado

Ova pesma bila je ponuđena prvo Anni Vissi,da je otpeva u duetu sa Željkom Joksimovićem,što je ona odbila,pa je bila ponuđena Knezu da je solo otpeva,ali je i on odbio,i na kraju je Željko solo otpevao.


79.Karolina Gočeva-Kad voliš

Ova pesma je prvobitno bila namenjena Tošetu Proeskom.


80.Toše Proeski-Igra bez granica

Ovu pesmu je prvobitno hteo da izvede,njen autor Miroslav Drljača Rus.


81.Zdravko Čolić-Sinoć nisi bila tu

Ovu pesmu je prvobitno trebala da izvede Josipa Lisac,pod naslovom ,,Sinoć nisi bio tu".


82.Jovana Tipšin-Sanjam da si opet tu

Prema navodima autora ove pesme,Milića Vukašinovića,ista je bila ponudjena Ceci Raznatović,u znaku sećanja na njenog poginulog supruga.


83.Ceca-Idi dok si mlad

Odbila Vesna Zmijanac.


84.Ceca-Isuse

Odbio Oliver Mandić.


 85.Ceca-Lepi grome moj

Odbila Maja Berović.

 

86.Nina Badric-Da se opet tebi vratim

Odbio Zdravko Colic. 

 

87.Slavko Banjac i Vesna Zmijanac-Ja imam nekog,a ti si sam

Bila namenjena Kebi,autori se u poslednjem casu predomislili.


88.Boris Režak-Anđeo

,,Ovu pesmu sam komponovala davne 1999.godine i bila je komponovana za jednog mladića tada.Tačnije,Boška Jakovljevića!Terala sam ga da peva, ali nisam uspela. Takva je bila sudbina ove pesme. Držala sam je kao nešto svoje lično.Mi smo proveli neke divne trenutke te 1999. godine.To je bila jako turbulentna godina.Neko vreme se krio kod mene u stanu-govorila je Leontina u jednoj emisiji muzičkog takmičenja ,,Pinkove zvezdice".


89.Marija Mirković-Ne pitam te ja za nju

Ova pesma je prvobitno bila namenjena pevačici Doris Dragović,ali je kompozitorka i pevačica ove pesme odlučila,da ipak uvrsti istu u svojoj diskografiji.Slučna sudbina,zadesila je i njenu pesmu ,,Požuri,požuri'',za koju Marija kaže,da ne zna kome je prethodno bila namenjena.

 

90.Riblja čorba-Kad hodaš

Ovu pesmu Bajaga je prethodno nudio Zdravku Čoliću.


91.Nina Badrić-Da se opet tebi vratim

Još jedna pesma,koju je prethodno odbio Zdravko Čolić.



Izvori:

Tračara

Grand forum

Wikipedia

Ana Nikolic-You Tube channel

Tako mi noćas fale tvoje mane-Facebook

Mjuznews

Folkoteka 

Dado Glišić-You Tube channel

TV arhiva-youtube channel(komentar koji nije demantovan)

Maja sunce-youtube channel(komentar koji nije demantovan)

Svet plus

Mascom

Žena

Tekstovi pesama

Mondo

Telegraf

Kurir 

Puls online 

Stil Kurir 

Nova S  

„Since U Been Gone“
Pesma koja je proslavila Kelly Clarkson je originalno bila namenjena Hilary Duff i Pink, međutim bivša učesnica Idol-a je ta koja je imala sreće.
- See more at: http://www.mjuznews.com/zanimljivosti/nije-kome-je-namenjeno-vec-kome-je-sudjeno-ii-deo#sthash.gKfx1D1g.dpuf
„Since U Been Gone“
Pesma koja je proslavila Kelly Clarkson je originalno bila namenjena Hilary Duff i Pink, međutim bivša učesnica Idol-a je ta koja je imala sreće.
- See more at: http://www.mjuznews.com/zanimljivosti/nije-kome-je-namenjeno-vec-kome-je-sudjeno-ii-deo#sthash.gKfx1D1g.dpu

Trenutno najcitaniji tekstovi

Pesme koje imaju izvesne slicnosti(obrade i/ili plagijati)

Citati o umetnosti

Estrada i podzemlje